Международен цирков фестивал „Златен кон“
 София, България

 

Първи международен цирков фестивал „Златен кон“

Организационен комитет 

 

Венета Стефанова

Венета Стефанова

Артистичен и изпълнителен директор

Артистичен директор на Агенция Стефани Арт и директор на Голдън Хорс Продъкшън Бивша състезателка по художествена гимнастика.
Като циркова артистка, Венета  работи като акробат на Руска люлка  и баланс на перш, а по-късно джигитовка  на коне и баланс на висока тел в трупата на Манат Ешимбеков.
Венета участва в много международни циркови фестивали и  печели редица награди. Работила е в световноизвестния Ringling Bros. § Barnum and Bailey в САЩ.
Венета Стефанова е завършила НАТФИЗ с магистърска степен по Арт мениджър в сценични изкуства и индустрии.
През 2003 г. Венета и Лъчезар създават Стефани Арт Агенция , която бързо се издига до една от водещите циркови агенции в света. Техните артисти доминират в много известни международни спектакли и са спечелили награди на редица фестивали, включително Златен клоун на фестивала в Монте Карло през 2017 г., Златен слон на фестивала в Испания през 2023 г.

Лъчезар Стефанов

Лъчезар Стефанов

Основател Директор

Започва цирковата си кариера като състезател по гимнастика, а по-късно се включва в един от най-трудните циркови жанрове - Акробати на Руска люлка. Създава първата частна акробатична трупа в България на Руска люлка, известна като "Трупа Стефани".
Трупата работи по целия свят от 10 години, като кулминацията на кариерата на трупа Стефани  е договор с най-големия цирк в света – Ringling Bros. Barnum and Bailey – САЩ. През 1994 г. те печелят златна награда на "Пролетния фестивал на приятелството" в Пхенян (Корея) с цирков номер- акробати на Руска Люлка, а като участник в трупата на Ешимбеков - джигитовка на коне, Лъчезар Стефанов печели златна награда на Международния цирков фестивал Golden Circus в Рим (Италия) през 1994 г. 2001 г., както и първа награда на Международния цирков фестивал в Маси (Франция).
Поканен е да представлява България чрез Стефани Арт Агенция  в най-големия в света Международен културен форум в Санкт Петербург - Русия.
Лъчезар Стефанов е член на международното жури на международните циркови фестивали в Учао и Ухан (Китай) и Ханой (Виетнам).

Лазар Гакев

Лазар Гакев

Съ-основател

Бивш член на национален отбор на България по спортна гимнастика.
Резервен състезател  на олимпийския отбор за 1988 г. и победител в международни турнири.
Бивш цирков акробат, участвал в международни програми  в Европа,  Азия и САЩ (включително Лас Вегас).
В момента -  мениджър на успешен бизнес в областта на  спортна  гимнастика и танци.

Първи международен цирков фестивал „Златен кон“

 Международен цирков фестивал „Златен кон“

София, България

  ЗА ФЕСТИВАЛА

ПРОГРАМИ

УЧАСТНИЦИ

ЖУРИ

Победители ГАЛЕРИЯ

СПОНСОРИ И ПАРТНьОРИ

ОРГАНИЗАТОРИ

КОНТАКТИ

 
 
BG   |   EN