Международен цирков фестивал „Златен кон“
 София, България

 

Лъчезар Стефанов

Основател Директор

Започва цирковата си кариера като състезател по гимнастика, а по-късно се включва в един от най-трудните циркови жанрове - Акробати на Руска люлка. Създава първата частна акробатична трупа в България на Руска люлка, известна като "Трупа Стефани".
Трупата работи по целия свят от 10 години, като кулминацията на кариерата на трупа Стефани  е договор с най-големия цирк в света – Ringling Bros. Barnum and Bailey – САЩ. През 1994 г. те печелят златна награда на "Пролетния фестивал на приятелството" в Пхенян (Корея) с цирков номер- акробати на Руска Люлка, а като участник в трупата на Ешимбеков - джигитовка на коне, Лъчезар Стефанов печели златна награда на Международния цирков фестивал Golden Circus в Рим (Италия) през 1994 г. 2001 г., както и първа награда на Международния цирков фестивал в Маси (Франция).
Поканен е да представлява България чрез Стефани Арт Агенция  в най-големия в света Международен културен форум в Санкт Петербург - Русия.
Лъчезар Стефанов е член на международното жури на международните циркови фестивали в Учао и Ухан (Китай) и Ханой (Виетнам).

Първи международен цирков фестивал „Златен кон“

 Международен цирков фестивал „Златен кон“

София, България

  ЗА ФЕСТИВАЛА

ПРОГРАМИ

УЧАСТНИЦИ

ЖУРИ

Победители ГАЛЕРИЯ

СПОНСОРИ И ПАРТНьОРИ

ОРГАНИЗАТОРИ

КОНТАКТИ

 
 
BG   |   EN